Skab et hyggeligt udeområde til restauranten

Har man et udendørs område til sin restaurant, er det vigtigt at gøre det til et hyggeligt sted. Det er med til at danne helhedsindtrykket af stedet, og hvis det er misligholdt, vil det efterlade et trist indtryk. Der er flere måder man kan gøre det mere indbydende, og her kan du læse hvordan.

Stilen skal matche

Når området skal til at indrettes, er det naturligvis vigtigt at sikre, at stilen fra indenfor er den samme som udenfor. Det vil skabe stor forvirring, hvis der er er for stor forskel på de to områder. Hvis der skabes en blød overgang og en rød tråd, vil det give kunden en bedre oplevelse. Bruges der flere farver indenfor, kunne det for eksempel være en idé at finde matchende blomster til at have stående udenfor. På samme måde kan du også have nogle af de samme blomster stående indenfor i små vaser på bordene. Det giver en rigtig fin sammenkobling af de to “rum”.

Skab hyggelige områder

Området skal være imødekommende over for kunden, og kunderne skal sætte sig, fordi de har lyst, og ikke fordi de skal. Der er mange måder, man kan skabe hygge på. Det vigtigste er, at der er gode møbler at sidde på og ved. Men et udeområde behøver ikke kun være til spisning. Det kan også være et område, hvor man bare får en drink eller en lille snack. Til dette kan man indføre et loungesæt, hvor kunderne mere eller mindre kan slænge sig. Her får du også brug for hynder til loungesæt. Det vil ikke kun gøre det mere komfortabelt, men også varmere. Du kan eventuelt have en hyndekasse stående i nærheden, så holder hynderne længere tid.

Lys og varmekilder

Et udeområde skal også have lys, men ikke for skarpt lys. Mange restauranter vælger at have lyskæder, fakler og lys på bordene. Dog sjældent alle tre på én gang. Lyskæder er en nem løsning, da de kan tåle at være udenfor, hvis bare man har dækket kontakten godt af. Det er også en god idé at sørge for varmekilder til området. Det kan både være tæpper, terrassevarmere og god afskærmning. Det gør det mere sandsynligt at dine kunder vil sætte sig udenfor. Det forlænger antallet af måneder om året, hvor området er i brug. Det kan også føre til flere kunder kan besøge restauranten.

Stedet for romantik

En gårdhave eller en terrasse kan være et yderst romantisk sted. Derfor ønsker mange par også at sidde lidt i fred. Med lidt strategisk afskærmning vil parrene og andre kunder have mulighed for at nyde hinanden og maden. Prikken over i’et vil være lidt passende roligt musik i baggrunden til at sætte stemningen.